Tanfolyamok

Dunaújvárosi Babahordozó Klub

2014. október 31. péntek 10-11 óra


Elöl hordozás tanfolyam

jelentkezés alapján

 

Háton- és csípőn hordozás tanfolyam

2014. október 29. szerda 15 óra

2014. október 30. csütörtök 15 óra

 

Jelentkezés

A tanfolyamokra, és a Maszatkaland kreatív foglakozásokra előzetes bejelentkezés szükséges.
e-mail: info@csoppkendo.hu
telefon: 20/534-65-23

Online jelentkezés

Friss képek a galériákból
6 hetes babával nyaraláson


Lana MT, 2 évessel
 
 

Babahordozás és mozgás

2014. április 21. | Szülés után előbb-utóbb minden édesanyában megfogalmazódik a gondolat: valamit kéne mozogni. De mit? Ha lehetőségünk van heti 1-2 alkalommal elosonni a gyerkőc mellől, számtalan lehetőség közül válogathatunk. De mi a helyzet akkor, ha nem tudjuk/akarjuk másra bízni a gyermeket? Szerencsére akkor sem kell lemondani a mozgásról: kössük a hátunkra és irány táncolni, tekerni, sétálni!

Néhány hordozós mozgás-lehetőség, a teljesség igénye nélkül: 

» Maminbaba.

A Maminbaba egy olyan fitness óra, ahol az anyukák az előre/hátra kötött babájukkal együtt mozognak tüzes latin ritmusokra. A koreográfia különböző latin táncok alaplépéseiből és gimnasztikai elemekből áll, bárki könnyen elsajátíthatja. Fontos, hogy a gyerkőcöt stabilan, a fejét megtámasztva kössük a hordozóba, de annak, aki nem jártas a hordozásban, az óra előtt segítenek az oktatók a helyes hordozóhasználatban.

Mikortól? Szülés utáni 6 hetes kontrollt követően. Császármetszés esetén 10-12 hét.

Foglalkozás hossza: 45 perc

Web

Facebook

  Kép forrása: babahami.blogspot.hu Kép forrása: babahami.blogspot.hu

» Bike with baby

A BWB egy olyan mozgásforma kisbabás, kisgyermekes és várandós anyukák számára, ahol az anya egy indoor kerékpáron teker, miközben a babája az anyai testközelnek köszönhetően zavartalanul alhat a hátán hordozóban. A módszer a spinning elemeire épít , de a háton hordozott baba miatt megváltozott súlypont miatt a mozgáselemek módosulnak. Az órán az oktatón kívül hordozási tanácsadó is részt vesz, aki az óra előtti 15 percben segít az édesanyáknak a hordozókendő helyes használatában.

Mikortól? Szülést követő 6-8. hét

Foglalkozás hossza: 60 perc

Web

Facebook

  Kép forrása: http://bikewithbaby.webnode.hu/ Kép forrása: http://bikewithbaby.webnode.hu/

» Játszó-táncoló

A másfél órás találkozón nép játékokkal, dalokkal és táncokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Játszó-táncoló előtt fél órával babahordozási tanácsadáson kaphat segítséget az, aki bizonytalan a helyes hordozást illetően, így a foglalkozás kezdetekor már jól megkötött hordozóban táncolhat együtt a babájával.

Foglalkozás hossza: 1 óra

Facebook

  Kép forrása: https://www.facebook.com/pages/JatszoTancolo Kép forrása: https://www.facebook.com/pages/JatszoTancolo

» Kanga Training

A Kanga-tréning olyan hordozós torna, mely a teljes testet megdolgoztatja, miközben a gyerkőc  az edzésidő legnagyobb részét hordozóba kötve tölti. Többféle edzéstípus közül választhatunk kezdőtől a haladóig, de babakocsis Kanga edzésre is lehetőség van.

Mikortól? Szülést követő 6-8. héten, császármetszés esetén 10-12. hét.

Foglalkozás hossza: 1,5 óra, ebből 45-50 perc a torna

Web

  Kép forráasa: www.kangatraining.hu Kép forráasa: www.kangatraining.hu

» Nordic Walking

A nordic walking egy olyan mozgásforma, ami egyesíti a gyaloglás és a sífutás előnyeit, könnyű elsajátítani, mégis tetőtől talpig megmozgat, miközben a hátunkra kötött gyerkőccel a szabad levegőn tölthetjük az időt. Csupán két nw botra van szükség, és bármikor nekiindulhatunk – természetesen csak azután, hogy elsajátítottuk az alapokat.

Mikortól? Szülést követő 6-8 hét.